LEVENSSTIJL

De nachtmerrie-geboorte van mijn vrouw

14views

We komen al met 8 cm ontsluiting aan in het ziekenhuis, we gaan meteen naar de verloskamer maar na 4 uur is er geen nieuws. Ze voelt de weeën niet eens meer, dus er waren alle voorwaarden voor een keizersnede.

We komen aan bij de ploegendienst van de gynaecologen (het was zaterdagavond, misschien moesten ze pizza gaan maken…!), degene die vertrekt laat degene die arriveert de beslissing nemen. De imbeciel van dienst die het overnam zei: “Nu zal ik kijken of ik alles kan regelen”, “Mevrouw, laten we een paar duwtjes geven en de baby ter wereld brengen”.

De geboorte werd geblokkeerd

Verdomme, de bevalling was nu geblokkeerd en het kanaal was droog… hij klom zelfs op een trede om zichzelf kracht te geven en op de buik van mijn vrouw te duwen. Ze deden ook de episiotomie. Na twee/drie keer duwen werd de baby geboren… ze plaatsten de hechtingen en lieten mijn vrouw ter observatie achter.

Postpartum

Na een uur begon mijn vrouw, toen mijn schoonvader bij haar was, pijn te voelen in de onderbuik, bijna perineaal… de vroedvrouwen kwamen aanvankelijk tussenbeide en dachten dat het postpartumpijn was in het getroffen gebied en gaven hem wat ijs in de omgeving; maar bij het tweede telefoontje van mijn vrouw, die hevige pijn bleef lijden en tegelijkertijd haar kleur veranderde, merkten ze dat ze bloedden zodra ze het laken optilden! Ze brachten haar onmiddellijk terug op de brancard naar de verloskamer waar ik, dezelfde imbeciel, “rauw” mijn handen begon te leggen en aan iets kleins dacht, misschien een paar gemiste hechtingen. Het onmenselijke geschreeuw van mijn vrouw werd tot buiten de afdeling gehoord! Ze belden me meteen en zeiden: “Laten we je vrouw 5 minuten naar de operatiekamer brengen, helaas zijn we hier niet uitgerust” en nogmaals “je vrouw beweegt te veel, we kunnen niets doen”… geloof ik dat, zelfs in een slagerij zouden ze dat allemaal niet rauw doen, zonder verdoving!! Vervloekt!!

4 uur in een gang, in de kelder, van 23.00 uur tot 03.00 uur zonder dat iemand mij iets vertelde: ik zag verpleegsters van rechts naar links rennen, dokters van dienst die de operatiekamer binnenrennen.

Maar elke keer dat ik nieuws over mijn vrouw probeerde te krijgen, ontweken ze me of verzonnen ze geïmproviseerde excuses. Een nachtmerrie die je je niet eens kunt voorstellen, wetende dat je vrouw voor “5 minuten” naar de operatiekamer was gebracht en in plaats daarvan was het eigenlijk een heel ander verhaal: interne en externe bloedingen… met spoed naar de operatiekamer: 6 zakken voor transfusie en reconstructie van het vaginale gebied. Zelfs de dienstdoende uroloog werd gebeld omdat “ze de plasbuis niet konden vinden”!! Kortom, gered door een wonder!!

12 dagen ziekenhuisopname, en meer dan 1 jaar zonder goed te kunnen lopen, 2 jaar met het gedwongen gebruik van maandverband vanwege incontinentieproblemen als gevolg van al deze rommel, en vele andere problemen. Fysiek en psychologisch.

Eenmaal thuis…

Om dit tegenslag af te ronden, begon ze een week na haar ontslag uit het ziekenhuis thuis problemen te ervaren zoals blaasontsteking… gelukkig stond ik erop en nam haar mee naar onze gynaecoloog voor een bezoek en HOOR HOOR… hij ontdekte dat ze had tijdens de operatie een uitstrijkje bij hem achtergelaten!! Met het risico op zelfs een infectie die dodelijk had kunnen zijn!!

BEGRIJP JE HET NU? Maar waar willen we het over hebben??? Na 3 jaar keert mijn vrouw langzaam terug naar het normale leven… IK BEVESTIG DIT ALLES OMDAT IK GELUKKIG AANWEZIG WAS IN DE BEHAALKAMER. Hier is onze ervaring.

Van papa Raffaele

(Wilt u ons uw verhaal schrijven? Stuur het naar redazione@nostrofiglio.it)