LEVENSSTIJL

Die angst voor de zwangerschapstest

19views

Ik ben aan het doen. Ik doe het niet. Ik ben aan het doen. Ik doe het niet. Ik wacht nog even. Omdat ik mijn menstruatie niet krijg. En wat als het negatief is? Je kunt het net zo goed niet doen, toch? Omdat het slecht kan zijn. Maar wat als het positief was? En de salami die ik gisteren heb gegeten? Misschien had ik dat niet moeten doen. Wie weet het bier van vorige week…

De angst op deze momenten, de twijfels, de verwachtingen. De angst in de dagen vóór de komst van de menstruatie, dan het uitstel en uiteindelijk de twijfel: wat is het juiste om te doen? Is het verstandig om een ​​zwangerschapstest te doen? Wanneer is het verstandig om een ​​zwangerschapstest te doen?

Iedere vrouw heeft haar eigen pad

Misschien ben ik het die, om te voorkomen dat er een negatieve test in het verschiet ligt, de confrontatie met de realiteit vermijdt en doet alsof hij vooruit gaat. De vertraging neemt toe en duurt voort. Wanneer zal de tijd rijp zijn? Maar is er een goed moment? Is het juist om jezelf voor de gek te houden?

Bovenal verberg ik deze twijfels voor het feit dat je cyclus sinds je dertiende de macarena heeft gedanst en komt en gaat en high wordt zoals hij wil.

Ook de zoektocht naar deze zoon verloopt niet helemaal zoals ik had gehoopt. Jaren van verwachtingen en teleurstellingen. Van pogingen, van hoop, van beproevingen die ik uiteindelijk vele malen nooit heb kunnen volbrengen. Die verdomde cyclus die altijd komt en de laatste paar dagen je echter hoop geeft.

En om je heen wordt de wereld gekleurd met gekleurde strikken: blauw, roze, vrienden die zwanger worden, collega’s die zwanger worden, met zwangerschapsverlof gaan en ook terugkomen. Die vraag dan. Dat snijdt als een heet mes recht in het hart. ‘Dus geen zoon? Je wordt oud, weet je?’

Bedankt, ik weet dat ik oud word. Elke verjaardag is een rotsblok in mijn hoofd en een datum die ik graag wil annuleren. Het is een date die me steeds verder weg brengt van de hoop om moeder te worden.

Zal deze keer de goede zijn?

Deze keer echter? Zou het de goede kunnen zijn? Wie kan het zeggen. Maar ik wacht nog even…

Van een aspirant-moeder zoals vele anderen

(Wilt u ons uw verhaal schrijven? Stuur het naar redazione@nostrofiglio.it)