LEVENSSTIJL

Ik heb het cytomegalovirus gekregen tijdens de zwangerschap

49views

Eerste zwangerschap, 28e zwangerschapsweek, ze belden me vanuit het analyselaboratorium waar ik elke maand naartoe ging voor routinetests, om me te vertellen dat Ik testte positief op het cytomegalovirus. Van daaruit stort de wereld om mij heen in, duizend angsten, duizend angsten.

De gynaecoloog vertelt mij dat er op dat moment in de zwangerschap geen test meer mogelijk is, je hoeft alleen maar te wachten op de geboorte.

De geboorte komt

Die dag komt, mijn dochter wordt met 40 weken en 0 dagen op tijd geboren, natuurlijke geboorte, mooi, slechts 4 uur bevalling. In de verloskamer neemt de gynaecoloog de placenta en stopt deze in een container om deze op te sturen voor analyse. Mijn kleine meisje wordt door de kinderartsen meegenomen voor routinetests.

De CMV is de placenta gepasseerd

Het kleine meisje is kerngezond, maar helaas is de CMV de placenta gepasseerd, het kleine meisje testte positief in bloed, urine en zelfs DNAmet een virale lading die zelfs kinderartsen bang zou maken.

De profylaxe begint

We keren terug naar huis en de profylaxe begint op de afdeling infectieziekten, die ons tweede thuis wordt. Tijdens het eerste levensjaar wordt ze onderworpen aan tests zoals transfontanellaire echografie, magnetische resonantie beeldvorming van de hersenen, diverse oogonderzoeken, audiologische onderzoeken tijdens de slaap, elektro-encefalogrammen ook tijdens de slaap, cardiologische onderzoeken en talloze bloedonderzoeken. Het was een moeilijk jaar, maar gelukkig was mijn kleine meid sterker dan het virus en ze is zo gezond als een vis.

Van moeder Eleonora

(Wilt u ons uw verhaal schrijven? Stuur het naar redazione@nostrofiglio.it om het op de site gepubliceerd te zien)