LEVENSSTIJL

Twee koordwindingen om de nek van mijn Nicolò

20views

Ik verwachtte mijn tweede kind, wilde heel graag.

Eerste maand proberen, positieve test.

Gaia, mijn vijfjarige oudste, was blij met de komst van een broertje. Ik was 32 en in de wolken.

Geen eenvoudige zwangerschap

De zwangerschap was niet gemakkelijk, dreiging van een miskraam na 13 weken, vast in bed, situatie niet eenvoudig, met een vijfjarige die naar de kleuterschool gaat, ik zonder familie in de buurt, woon in een andere stad, maar ik wil niet om deze baby te verliezen en ik doe precies wat de gynaecoloog me zegt, namelijk bed, bank, bad, helpen.

Ik kom aan het einde van de derde maand en de verliezen stoppen

Maar waar een wil is, is een weg, en ik bereik het einde van de derde maand: het bloedverlies stopt en ik begin voorzichtig te bewegen. Eindelijk!

Maar in de vijfde maand, nieuw alarm: weeën. Ik ben weer bedlegerig, ik zal niet ontkennen dat ik het heel slecht opneem, ik ben bang.

Ondertussen begin ik de eerste bewegingen te voelen en wordt de angst steeds groter: we vertellen Gaia dat haar broertje groot is en dat moeder moet rusten om het hem wat comfortabeler te maken. Kortom, mijn zwangerschap gaat zo door tot de zevende maand, daarna laat de gynaecoloog me los en laat me de laatste paar maanden normaal leven, wat een genot!

Alles ging goed, onze Nicolò groeide goed en veel. Hij was groot, maar daarentegen wel met een vader van 2,05 m…

De bevalling begint

Eindelijk komen de zo gewenste 39 weken, ze wil duidelijk nog steeds niet geboren worden en de bevalling begint in de veertigste week, om 02.30 uur. De weeën zijn niet zo sterk en we besluiten te wachten tot zes uur in de ochtend.

We gaan naar het ziekenhuis, onderzoek, tracering, ontsluiting slechts twee cm, ik hoopte op iets meer, continue monitoring, alles gaat normaal.

De weeën beginnen, degenen die ze ‘goed’ en sterk noemen, heel sterk.

.. het is vier uur ’s middags en ik begin me uitgeput te voelen. Oxytocine maakt de weeën veel pijnlijker, maar versnelt de ontsluiting.

Volledige ontsluiting

We zijn er eindelijk, de ontsluiting is voltooid, ze laten me op de spreidstand gaan zitten en bij elke wee begin ik te duwen, maar Nicolò lijkt niet naar beneden te komen.

De stoten gaan door, ik ben uitgeput, totdat de gynaecoloog besluit met zijn ellebogen en met al zijn kracht op mijn buik te drukken… mijn hoofd springt naar buiten en ik voel de gynaecoloog met zijn hand in mij naar voren komen en uitroepen: twee windingen snoer!

Mijn hart stond stil, maar slechts voor een moment, want dan hoor ik het mooiste geluid ter wereld: Nicolò huilt! Alles ging goed, dankzij de dokter, die zijn hand tussen Nicolò’s nek en de navelstreng legde. Hij heeft onze levens gered.

Een uur op het kleine paard, arme puppy, ik duwde, maar het koord zorgde ervoor dat hij terugkwam.

We waren allebei niet in ons gezicht te zien, onze beide haarvaten waren gebarsten door de inspanningen, maar ze leefden nog.

Ik zal nooit de manoeuvre vergeten die de gynaecoloog uitvoerde om het leven van mijn zoon te redden; expertise is in deze gevallen essentieel.

Ik vergat: hij woog 4,2 kg, 55 cm lang. Een prachtige stier en een prachtige man inmiddels 31 jaar oud.

Van moeder Antonella

(Wilt u ons uw verhaal sturen? Schrijf het naar redazione@nostrofiglio.it)