LEVENSSTIJL

Zwanger van de spiraal, 20 jaar na haar eerste kind

13views

Ik kreeg mijn eerste dochter op 19-jarige leeftijd, daarna begon ik met de pil en na 4 jaar probeerden we de tweede te krijgen.

Ik werd zwanger, maar na 11 weken was ik dat wel een spontane abortus. Na een jaar probeerden we het opnieuw en werd ik zwanger en deze keer verliep de zwangerschap goed en kreeg ik mijn tweede kind.

Ik heb de spiraal aangebracht

Na een tijdje ben ik weer aan de pil gegaan, maar na een paar jaar ging mijn bloeddruk omhoog en moest ik ermee stoppen en op aanraden van mijn gynaecoloog heb ik in 2001 de spiraal gezet.

Alles is in orde, geen problemen, je controleert elk jaar en elke maand controleerde ik na mijn menstruatie.

De periode komt niet

In december bel ik na enige vertraging de gynaecoloog en zij zegt dat ik een test moet doen. Ik maak er 3: alle 3 zijn positief. Ik bel haar terug en zij zegt dat ik naar het ziekenhuis moet gaan, een van haar collega’s wacht op mij. Ik ga, hij doet een interne echo en vertelt me: “Dit is het hart en dit is het hoofd.”

Ik was 7 weken: spiraal onder de zak.

Ik was een beetje geschokt. Ik heb het tot het einde uitgesteld om te kijken of ik het moest verwijderen, maar het was door de zwelling van de baarmoeder omhoog gekomen en ik heb het bewaard tot aan de geboorte.

De keizersnede was gepland omdat het het derde kindje was op 4 augustus 2004, 1 week voor de verwachte geboortedatum.

Op 4 augustus 2004, na twintig jaar vanaf de eerste dochter en vijftien jaar vanaf de tweede, werd Mattia geboren. 4 kg en 200 liefde.

Van moeder Iolanda

(Wil je jouw verhaal ook aan ons schrijven? Stuur het naar redazione@nostrofiglio.it)