LEVENSSTIJL

Zwangerschapseclampsie: mijn bevalling als een mislukking ervaren

15views

Ik heb een prachtige zwangerschap gehad, geen misselijkheid, niets mooiers kun je je voorstellen.

Toen ineens alles komt tot een hoogtepunt in de 32e week, ziekenhuisopname vanwege pre-eclampsie en risico op foetale sterfte. En de mijne ook! Destijds was de dokter direct. Ze zijn bij mij bevallen via een keizersnede in de 34e week (5 jaar geleden).

Gelukkig ging het goed met mijn kleine meid, ze had maar één groeibeperking en woog iets meer dan 1kg200. Maar ze was mooi en vol leven. Ze verbleef tien dagen op de neonatale intensive care. Ik bleef veel langer in het ziekenhuis…

Een geboorte die als een mislukking wordt ervaren

Vandaag ben ik met mijn kleine meid hij vraagt ​​mij om een ​​broertje met wie hij zijn spelletjes kan delen. Het breekt mijn hart en ik huil elke keer als ze het mij vraagt. Omdat ik niet weet of ik zijn wens in vervulling kan laten gaan. Ik voel me verdrietig en hulpeloos en ik word erg boos op mezelf. Omdat ik die geboorte als een mislukking beschouwde.

Ik weet niet of ik de zwangerschap kan volhouden: als ik het allemaal opnieuw zou meemaken, zou ik er opnieuw kapot van zijn. Ik bevind me daardoor in een donkere tunnel zonder licht. Ik vraag me dan af of ik moed moet putten uit de glimlach van mijn dochter.

Ik zou graag willen dat er meer over pre-eclampsie, die plotseling en zonder toestemming ontstaat, gesproken wordt. Omdat het verwoestend is om in een ziekenhuisbed te belanden terwijl levens op het spel staan. Dus in een tijdsbestek van een paar uur. Ik was zo blij dat ik de dag ervoor en de dag erna naar het ziekenhuis werd gekatapulteerd met het risico mijn kleine meisje en mijn leven te verliezen.

Bedankt voor het luisteren.

Van moeder Veronica

(Wil je jouw verhaal ook aan ons schrijven? Stuur het naar redazione@nostrofiglio.it)